Falak

FALAK

Itt meg kell különböztetnünk ​​ az utcafronti fő falakat és a szobákat és egyéb helyiségeket szétválasztó belső falakat.

Fő falak:

Első lépésként 160x60 mm-es KVH tartókból kialakítunk egy a tervezett ház falhosszának megfelelő, rendkívül stabil vázszerkezetet. Ennek elkészültét követően a vázszerkezet utca felöli oldalára kerülnek felerősítésre az üzemi körülmények között vakolásra előkészített faforgácslapok. Maga a vakolás a falak helyszíni felállítását követően fog megtörténni. Ezzel egy nagyon stabil, UV. álló, hosszú élettartamú, esztétikus utcai homlokzat alakul ki. A falborító elemekbe felhelyezésük előtt kivágják a későbbi nyílászárók helyét.

Azok részére, akik nem járatosak a faipari szakkifejezésekben, a KVH (nevezik szerkezeti tömörfának is) jellemzői röviden:

  • a KVH szilárdság szerint osztályozott, műszárított épületfa, aminek nagy előnye, hogy kicsi a vetemedési hajlama, ragasztása vízálló és már gyárilag favédelemmel ellátott.

Az egyik oldaláról így már zárt szerkezetbe hőszigetelő rétegként kőzetgyapot és egy hőhidmentességet biztosító további hőszigetelő lemez kerül olyan vastagságban, hogy biztosítva legyen az elkészült családi ház nagyon kedvező besorolási értéke, azon belül is ​​ egy 0,19 körüli hő átbocsátási tényező.

A hőszigetelő réteget egy párazáró fóliával borítjuk. Ezt követően kerülnek be az un. installációs lécek, amikre azért van szükség, mert ezek között lesznek elhelyezve a különböző kábelkötegek.

Végül már nincs más, mint a belső szobafalat képező tűz gátló gipszkarton lemez, ami a ház elkészülte után glettelhető és a kívánt színre festhető.

Szoba falak:

ezek a fő falakhoz hasonlítható, de egyszerűbb, vékonyabb, általában 15 cm vastag szerkezetek. A fal belső szerkezetét itt is KVH tartók képezik, amik közé kőzetgyapot hő és hangszigetelés kerül, és mindkét oldalukon tűz gátló gipszkarton lapokkal vannak borítva, amik utólagosan festhetők. A vizes helyiségeknél impregnált gipszkarton lapok kerülnek beépítésre.

Nyílászárók:a falak témakörhöz soroljuk a beépítésre kerülő ajtókat és ablakokat. A STANDARD házaknál ezek fehér műanyagból készülnek, háromrétegű üvegezéssel, az EGYEDI megrendelés alapján tervezett házaknál a megrendelővel egyeztetve.