Szolgáltatásaink, áraink

ISMERTETŐ

 

A munkáinkról, megoldásainkról, árainkról, szolgáltatásainkról és a vállalási határidőkről.

Tisztelt Hölgyem/Uram, Tisztelt érdeklődő Család!

Köszönjük, hogy tervezett könnyűszerkezetes házépítésükkel kapcsolatban az ASTORHÁZAK – at kereste meg.

Szeretnénk tájékoztatást adni tevékenységünk Önöket is érintő részeiről:

Az ASTORHÁZAK kft. partnerei közreműködésével az ország egész területén foglalkozik előregyártott, nagypanelos készházak kulcsrakész kivitelezésével. Hangsúlyozzuk, hogy csak könnyűszerkezetes, nagypanelos technológiával készülő, a saját, NMÉ engedéllyel rendelkező falrendszerünk alapján legyártott házakkal foglalkozunk, más munkát nem tudunk vállalni.

Az építés során felhasznált, beépített anyagok kivétel nélkül minősített, a mai magyar építőanyag piacon elérhető, legjobb minőségű anyagok.

Falszerkezeteinkbe (lásd lejjebb a rétegrendünket bemutató ábrát) csak olyan anyagokat építünk be, amelyek időtállóak, biztosítják a ház hosszú és problémamentes élettartamát, és az ott lakóknak egy egészséges, kellemes belső klímát biztosítanak.

Házaink gyártmánytervét vagy a német Dietrich’s AG Eurocode alapú faszerkezet tervező programjával, vagy a szintén német SEMA nevezetű programmal készítjük el. A fenti programok felhasználásával készül el a tartószerkezet komplett kivitelezési tervdokumentációja.

Ha a tetőre szeglemezes rácsostartó kerül, úgy annak statikai számításait a TrussCon szoftver végzi, és a tartószerkezet elemeinek egymáshoz való rögzítése MiTeK szeglemezekkel történik.

Amennyiben a tetőre rácsostartó kerül, úgy a szobafalak úgynevezett nem teherhordó szobafalak. A rétegrendjük az alábbi ábrán látható:

Épületeink alacsony energiaigényű épületek. A hőátbocsájtási tényező:

U= 0,18 W/m2K

A zárófödém kialakítása padlástér és rácsostartó esetén az alábbiak szerint történik felülről lefelé haladva:

 • 25 cm-es befújt cellulóz hőszigetelés
 • 15 mm-es farostlemez
 • 0,2 mm-es párazáró fólia
 • 40/60 mm-es lécváz vagy gipszkarton szerelő tartóprofil
 • 15 mm-es tűzgátló vagy impregnált gipszkarton

Természetesen ennek a tájékoztatónak a keretében nem tudunk kitérni minden lehetséges építészeti megoldásra. Az előzőekben leírtak elsősorban földszintes épületekre vonatkoznak, de van lehetőség akár 2 szintes, egyedi arculatú épületek megtervezésére és kivitelezésére is. Cégünk lapos tetős épületek kivitelezését nem vállalja.

Az esetek többségében kulcsrakész kivitelezést vállalunk. Mielőtt a ház költségvetését összeállítjuk, Ön lesz az, aki a bemutató teremben majd kiválasztja, hogy milyen:

 • cserepet
 • csempét
 • szanitereket
 • hideg és meleg burkolatokat
 • nyílászárókat szeretne új otthonába.

Gépészeti és villamossági tervezőinkkel fogja megbeszélni, hogy milyen fűtési rendszert szeretnének, de természetesen azt is, hogy hol legyen a mosogatógépük, mosógépük, tűzhelyük és egyéb otthoni használati tárgyaik.

Ha Ön nem csak érdeklődő, hanem valóban szeretne egy könnyűszerkezetes házat és már a telke is megvan, akkor az alábbi lépések vannak hátra:

 1. Egy közösen megbeszélt időpontban találkoznak az építész tervezőnkkel kint a telken, ahol ő szakmai szempontból megnézi, hogy milyen házat lehet ott felépíteni. Erről a látogatásról készül egy Megvalósíthatósági tanulmány. Ezen a találkozón lesz egy előzetes egyeztetés arról, hogy Önök milyen házat szeretnének.
 2. Ha ezt követően Önök megbíznak minket új otthonuk megtervezésével, akkor építész tervezőink elkészítik a terveket, amiket elküldenek Önöknek jóváhagyásra.
 3. Az építészeti terv elfogadását követően Önök találkozni fognak a gépészeti és a villamossági tervezőinkkel. Ezeken a megbeszéléseken a tervezők „dugalj mélységig” egyeztetik Önökkel, hogy hová, mit szeretnének. A villamossági terv várható csúcsterhelésre lesz kidolgozva. A tervek Önök részéről történő elfogadása után történik meg az anyagkiírás. Ennek a közös munkának egy igen fontos eleme a ház fűtési rendszerének megbeszélése.
 4. Abban az időszakban, amíg a 3. pontban leírt tervezés folyik, addig kidolgozásra kerül az új épület gyártmányterve, ami a falakra és a tetőre vonatkozik.
 5. Ha az 1-4 pontban leírt tervek és anyagkiírások elkészültek, azt követően van lehetőség összeállítani a ház költségvetését, ami tartalmazza a várható anyagköltségeket, munkadíjakat, fuvarköltségeket és egyéb járulékos díjakat.
 6. Mi az esetek többségében nem kérünk előleget. A költségvetés elfogadását követően Önöknek meg kell kötniük a bankjukkal a hitelszerződést és egy számlán el kell helyezni a ház teljes költségét, ahonnét majd a készültségi foknak megfelelőn tudjuk lehívni az esedékes összegeket.
 7. Amikor az építkezés eljut a 70 %-os készültségi fokhoz, akkor értesítjük Önöket és a bankot, hogy egy helyszíni szemle keretében igazolják, az addig esedékes munkák megfelelő minőségben elkészültek. Ezt követően kerül a számla kiállításra és benyújtásra a bank felé.

Amint az előzőekből is kiolvasható volt, mi teljes körű szolgáltatást nyújtunk, a tervezéstől a kulcsátadásig, beleértve a szükséges anyagok beszerzését is. Meg kell említeni azt is, hogy van lehetőség arra is, hogy egyes anyagokat Önök vásároljanak meg, és hozzanak ki az építkezés helyszínére a megbeszélt időpontra.

Mennyibe fog kerülni?

Az elmúlt hónapokban több száz család keresett meg minket és nagyrészüknél ez volt az egyik első kérdés. Erre a kezdeti időszakban nem lehet konkrét választ adni. Tájékoztató irányszámok természetesen vannak, de a ház végleges árát nagyon sok minden befolyásolhatja. Egy alaprajz alapján sajnos nem lehet árat mondani.

A tervezési költséget az egyes tervanyagok elkészülte után számla ellenében ki kell fizetni a tervezőknek. Ezek jelenlegi összes költsége egy földszintes ház esetében 800.000 Ft+ÁFA.

A többi költségelemre néhány kiragadott példa:

 1. Milyen alapozás kell majd? (ez függ a telek rétegtani, földtani helyzetétől)
 2. Milyen cserepet szeretnének a házra? Átlagosan 3000 db cseréppel számolva, az áreltérés akár 1,5 millió Ft is lehet.
 3. Milyen csempét szeretnének? Átlagosan 50 m2-el számolva az áreltérés akár 320.000 Ft is lehet.
 4. Milyen fűtési rendszert szeretnének? Egy kb. 100 m2-es 5 szobás családi ház esetén normál radiátoros fűtéssel, gázkazánnal az anyagköltség 7-800 E Ft körül alakul, ám ha Önök padlófűtést szeretnének az anyagköltség kazánnal együtt 1,5 – 2 millió Ft is lehet.

A fentieket olvasva talán érthető, amikor kérdésükre azt a választ adjuk, hogy csak a tervek elkészülte után lehet egy konkrét, tartható költségvetést összeállítani.

A STANDARD házaink mellett azért vannak feltüntetve árak, mert azokat mi rendeztük be középkategóriás árfekvésű termékekkel, mi döntöttük el, hogy abban az árban gázfűtés lesz radiátorokkal és így tovább.

Az EGYEDI és a NÉPI házak esetében pedig azért nincs ár, mert ezeket a házakat a tervek elkészülte után Önökkel együtt fogjuk berendezni. Ahogy azt az előzőekben is írtuk, Önök fogják kiválasztani a cserepet, csempét, szanitereket és minden további házalkotót és ezt követően fogjuk kiszámolni a ház árát.

Tapasztalati számaink vannak. 2018 év elején a munkadíjak, valamint az anyagárak is lényegesen megemelkedtek, és ez az emelkedés jelenleg is tart.

Jelenleg egy átlagos igényszintű, egyszintes, középkategóriás belső felszereltségű családi ház m2-ára, normál sávalapozást és nyeregtetőt feltételezve

250-280.000 Ft körüli.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy kb. 100 m2-es családi ház 5 %-os ÁFA-val növelt bruttó ára

26-30 millió Ft között várható.

Szolgáltatásaink:

1. tanácsadás
2. helyszíni szemle
3. teljes körű tervezés
4. falak és a tetőszerkezet legyártása
5. falak és a tetőszerkezet helyszínre szállítása
6. az építkezéshez szükséges anyagok teljes körű biztosítása
7. összeépítés
8. kulcsrakész kivitelezés

Mit jelent esetünkben az, hogy kulcsrakész:

 1. a tervek alapján elkészítjük a ház alapozását
 2. legyártásra kerülnek a falpanelok és a tetőszerkezet
 3. a falakat és a tetőt kiszállítjuk az építkezés helyszínére, felállítjuk és összeszereljük
 4. ha igény van rá, akkor kémény építés,szerelés
 5. bekerülnek a külső nyílászárók
 6. elkészül a tetőfedés, cserepezés
 7. elkészül a ház falainak vakolása
 8. megtörténnek a belső villamossági és gépészeti szerelések
 9. befejeződik a belső gipszkartonozás ide értve a mennyezet kialakítását is
 10. a belső falakat glettelik, festik a kívánt színre
 11. elkészülnek a hideg és meleg burkolatok
 12. helyükre kerülnek a belső nyílászárók
 13. helyükre kerülnek a szaniterek, csaptelepek
 14. bekötésre és beüzemelésre kerül a fűtési rendszer
 15. elkészül a ház körüli és az utcakapuhoz vezető járda
 16. elszállításra kerül az építési törmelék
 17. ha esetleg kerítés építés is van a tervben, elkészül a kerítés
 18. a család értesítést kap, hogy lehet készülődni a költözködésre.

Az általunk kulcsrakészre kivitelezett házakra az állami előírásoknak megfelelően 3 év garanciát biztosítunk. Ha az épület átadását követő időszakban Önök bármilyen kisebb hibát, problémát észlelnek, azt a generál kivételező soron kívül, költségmentesen kijavítja.

 

 

 

Néhány kiragadott kép a sok lehetőség közül

VÁRHATÓ VÁLLALÁSI IDŐK

Azt, hogy egy adott országrészben felépíteni tervezett ház kivitelezését mikorra tudjuk vállalni, azt így előre nem lehet megmondani.

A munka megkezdésének időpontjáról azt követően tudunk megállapodni, ha kész vannak a tervek és azokat Önök elfogadták, ha ezek alapján elkészült a ház költségvetése, amit Önök szintén elfogadtak és ha ezt követően megkötik a bankjukkal a hitelszerződést és tájékoztatnak minket, hogy a ház felépítéséhez szükséges pénzügyi fedezet a rendelkezésükre áll. Ekkor tudunk leülni, és megbeszélni, hogy mikor indulhat majd a munka. Ez a dátum fog bekerülni az Önökkel kötendő szerződésbe is.

Maga a ház kulcsrakész felépítése normál körülmények esetén 3 hónapon belül megtörténik.

 

Amennyiben Ön a fentieket átolvasva és a honlapunkon lévő egyéb tájékoztatókat, ismertetőket, szerződésmintát megismerve úgy dönt, hogy velünk szeretné megvalósítani új otthonát, úgy azt megtervezzük és megépítjük az Önök igényeinek megfelelően.

Szeretnénk felhívni tisztelt figyelmüket, hogy a honlapon fent lévő, megállapodás esetén Önökkel kötendő kivitelezési szerződésminta pdf. formátumban letölthető.

Egyeztetés céljából van lehetőség személyes konzultációra is egy előre megbeszélt időpontban, Veszprémi irodánkban.

2018.

Az ASTORHÁZ csapat nevében
Brokés Ferenc        
ügyvezető           

mobil: +36-30/388-7164
e-mail: info@astorhaz.hu