Tájékoztató

Kedves Érdeklődő!

Az ASTOR családi házak a könnyűszerkezetes épületek, azon belül is a nagypanelos technológiával készült házak egy új megoldású családját képviselik. 

Miről is van szó? A Magyarországon már több évtizede jelen lévő és egyre sikeresebb könnyűszerkezetes épületek kivitelezésének a gyakorlatban két fő megoldása van:

  1. az elkészült házalapra fa vagy acél gerendákból kialakítanak egy tartó vázszerkezetet és ezt burkolják kívülről, belűlről különböző anyagokkal (általában OSB és gipszkarton lemezekkel), a falborító lapok közé valamilyen hőszigetelő anyagot, párazáró fóliát stb. téve. Ezt a megoldást hívják helyben szereltnek.
  2. az un. nagypanelos megoldásnál lényegében ugyan ez történik, azzal az igen lényeges különbséggel, hogy a teljes falszerkezet egy üzemcsarnokban kerül összeállításra, ahol a falpanelbe már előkészítik, esetenként beépítik a nyílászárókat, előkészítik a villanyvezetékek, kapcsolók helyét és a már kész falpanelt viszik egy kamionnal az építés helyszínére, ahol egy daruval emelik a helyére.

Ami a nagypaneles megoldás mellett szól, az két dolog:

  • vitathatatlan, hogy egy üzemcsarnokban, az időjárási viszonyoktól függetlenedve egy alaposabb, körültekintőbb munkát lehet végezni
  • a nagypanelos technika alkalmazásával felgyorsul egy ház felépítése. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy normál esetben, ha reggel megérkezik a kamion az építési telekre, akkor délre már állnak a falak, és jó esetben estére már fent van a tetőszerkezet is. Másnap már lehet kezdeni fóliázni, lécezni, cserepezni a tetőszerkezetet.  

Mindkét megoldásban közös, hogy a falak vakolása a helyszínen történik.

Az ASTOR családi házak esetében a külső falszerkezetnél a teljes hőszigetelés a két falburkolat közé kerül, olyan vastagságban, hogy az így felépült ház hőszigetelés szempontjából is megfeleljen a mai elvárásoknak. Ez a megoldás számtalan előnnyel jár:

  • a ház homlokzati részére egy vakolt, kiváló minőségű, kimagasló műszaki paraméterekkel rendelkező faforgácslap kerül. Itt a vakolat és a hordozólap között egy olyan erős kötést tudtunk kialakítani, hogy a vakolatot még kalapáccsal sem lehet leverni. A fentiekben leírt hagyományos megoldásnak ez egy kényes pontja. Ha a hőszigetelő anyag a falon kívül van, és a fal sarkának véletlenül nekitolunk egy talicskát, akkor az bizony nagy valószínűséggel megsérül és nehezen javítható. De közismertek a rágcsálók, madarak által okozott gondok, problémák is. Az általunk alkalmazott megoldásnál ilyenre nem kerülhet sor.
  • a hagyományos nagypaneles építkezéshez képest is lerövidül a kivitelezési idő, mert az építkezés helyszínére már gyárilag vakolásra előkészített, vagy már levakolt falelemek kerülnek.

Az ASTOR családi ház program keretében készülnek az un. „STANDARD” házak. Ezek általában 100 m2 körüli, 4-5 szobás családi házak, amikben a szülőknek és 3-4 gyermeknek lehet egy kényelmes, korszerű otthont kialakítani. Ezeknél az épületeknél is van lehetőség a család anyagi lehetőségeinek figyelembe vételével (úgy kívül, mind belül) egyedi igényeket, kívánságokat figyelembe venni, de ezek a legolcsóbb és a leggyorsabban kivitelezhető, és beköltözhető házak. És ami nagyon fontos szempont, megfelelnek az állam által indított CSOK programban a családi házakkal szemben támasztott elvárásoknak.

Természetesen van lehetőség egyedi méretű ASTOR falpanelek és „EGYEDI külső arculatú, belső elrendezésű és felszereltségű családi házak tervezésére és felépítésére is, ahogy az előbb is írtuk, ez már a megrendelő anyagi lehetőségeitől függ.

Az így készülő, egyedi tervezésű  ASTOR családi házak formája, mérete, belső elrendezése, a felhasznált burkoló és egyéb anyagok minősége, a fűtési megoldás a tervezővel majd a kivitelezővel történő egyeztetés során dől el.

Szeretnénk felhívni Tisztelt figyelmüket, hogy a váratlanul nagy érdeklődés és a rendelkezésre álló gyártási kapacitás miatt jelenleg csak földszintes és egy emeletes házak kivitelezését tudjuk vállalni, ideértve a sorházakat, társasházakat is.. Ha ebben változás lesz, az megjelenik honlapunkon.

Összefoglalva, mi is hát az ASTOR program:

Korszerű, gyorsan kivitelezhető, nagypaneles (könnyűszerkezetes) falszerkezetű családi házak építése „STANDARD és „EGYEDI kivitelben, különböző méretben és arculattal..

Az ASTOR házaknál a mai Magyar piacon beszerezhető legjobb minőségű anyagokat használjuk fel, elsősorban megrendelőink érdekében. Nem az a célunk, hogy „olcsó Jánosok” legyünk, hanem kiemelt célunk a házak hosszú élettartama és megrendelőink megelégedettsége. 

És ami az Ön döntésénél nem egy utolsó szempont: az nem más, mint hogy az új technológiának köszönhetően az így készült családi házak m2 ára ebben a minőségi kategóriában kimagaslóan kedvező.

Ha fentiek felkeltették az érdeklődését az ASTOR családi házak iránt, akkor várjuk szíves megkeresését.

Üdvözlettel, az:

ASTOR csapat