Tető

TETŐ és FÖDÉM kialakítása, és a FÖDÉM HŐSZIGETELÉSE

Az ASTOR családi házak tetőszerkezetét a STANDARD mint az EGYEDI típusú házak esetében általában szeglemezes tartókból építjük meg (ettől csak egyedi vevőigény esetén térünk el),

A szeglemezes, vagy mondják rácsos tartóknak több előnye is van, ezek közül a fontosabbak:

  • üzemi körülmények között kerülnek legyártásra, így a tetőszerkezet kialakítása nem függ az időjárástól, a mester szakmai tapasztalatától. Az egyik legstabilabb, hosszú élettartamú tetőszerkezet.

  • szeglemezes tartó esetén általában elhagyhatók a födém gerendák, ezáltal a ház kivitelezése valamivel olcsóbb és egyszerűbb lesz.

  • a tetőszerkezet elkészülte rendkívül felgyorsul, általában a falak helyükre kerülésével egy napon felkerülnek a helyükre.

Ha a szeglemezes tetőszerkezet a helyére került, akkor a szakemberek ráhelyezik a védőfóliát, a cseréptartó léceket és akár már a második nap délutánján, de legkésőbb a harmadik napon megtörténhet a cserepezés.

A szeglemezes tetőszerkezet kialakításának egyik végső mozzanataként zárják le a nyitott részeket vagy vakolt faforgács lappal, vagy fa lambériával.

A tető kialakítási munkának a részét képezi a vízelvezető csatornarendszer kialakítása is.

A szobák födémét (=mennyezetét) egy a szeglemezes tartókra feltett tartóbordákra felerősített gipszkarton lap képezi, mely felűről egy fóliaborítást kap. Erre kerül rá a födém hőszigetelését biztosító, 25 cm vastagságban befujt cellulóz réteg. Természetesen a gipszkarton felett kerülnek elhelyezése azok a villanyvezetékek, amik a mennyezeti világításhoz szükségesek. Ha a padlástér kialakítása olyan, hogy annak egy része pakolható, akkor a pakolható részre leg felűre 20 mm-es OSB3 lapokat fektetünk.

2020.

.